LØRDAG

Foto: Jens Brandt

Foto: Jens Brandt

RÅ DANS I KEDELHALLEN

Dato: 9. september kl. 10:30-23:00

Sted: Kedelhallen (fri entré)

Under dette års Dansekraft kommer Kedelhallen til at være dansefestivalens epicenter. Her har vi etableret vores åbne scene “Rå Dans i Kedelhallen”, hvor du kan opleve alle former for dans. Dansekompagnier, der i forvejen skal optræde under Dansekraft, kommer forbi og laver en workshop eller kort performance, og de lokale, nationale og internationale dansere og dansetrupper lader sig inspirere af Kedelhalens rå mure.

Alt sammen ganske gratis, så du kan høre, se og mærke dansen på egen krop.

DANSEWORKSHOP MED HOLSTEBRO DANSEKOMPAGNI & RÅ DANS I KEDELHALLEN

Dato: 9. september kl. 10-13:30

Sted: Turbinesalen, niveau 3

Vi laver en forestilling til RÅ DANS I KEDELHALLEN kl. 12:30-13:30. Du skal have deltaget i én eller begge workshops torsdag og/eller fredag.

Går du til ballet, drama eller TGK kan du være med i Holstebro Dansekompagnis workshop, der afholdes til Dansekraft 2023.

Der er udfordreringer for både skuespilleren og danseren. Udover forestillingen og nogle sjove timer sammen, er vores forhåbninger med workshoppen at det vil være med til at give et kort indblik i både dansens og skuespillets verden, som grundlæggende har mange af de samme principper. Timing, scenisk tilstedeværelse, disciplin og det allervigtigste - mødet med publikum.

Kom frisk og hav nogle sjove timer med Holstebro Dansekompagni. Kom i tøj du kan bevæge dig i.

HOUSE WORKSHOP

Dato: 9. september kl. 10:30 - 12:00

Sted: Den Rytmiske, niveau 7, lokale 7

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med House og Hiphop? Så kom til workshop med Lea. Vi skal prøve forskellige moves og lære sjove danse. Du behøver ingen erfaring med dansen, du er velkommen, bare du har lyst til at høre noget god musik, danse og hygge dig sammen med os i halvanden time. Arrangeret af DGI Huset i Nordkraft.

SON

Dato: 9. september kl. 12:00

Sted: Den Rytmiske, niveau 7, lokale 7

Son er en klassisk, rolig og lækker dans, hvor man danser "contra-tiempo" - dvs at man danser efter clave og bassen i musikken. Perfekt hvis man vil lære sam-dans, føring, tælling og ikke mindst indlevelse  -  Cubas svar på den argentinske tango!

MAVEDANS WORKSHOP

Dato: 9. september kl. 12:00-13:15

Sted: Den Rytmiske, niveau 7, lokale 7

Mavedans er en dans, hvor enhver kvinde kan være med! Det er en sjov og udfordrende motionsform, hvor man får rørt alle kroppens muskler. Vi danser i helt almindeligt træningstøj, og har et tørklæde eller møntbælte om hofterne, for at tydeliggøre bevægelserne i dansen. (Disse kan lånes til workshoppen).
Vi vil gå i detaljer med diverse måder at bevæge hofterne på. Vi vil også kigge på flotte bølgende arme, isolering af kroppen på forskellige måder og meget mere.
Og til sidst laver vi en kort og enkel kombination/koreografi af dagens bevægelser.

DANCEHALL WORKSHOP

Dato: 9. september kl. 13:30-14:45

Sted: Den Rytmiske, niveau 7, lokale 7

Dancehall er mange ting. Det er både en musikgenre, en dansestil og en kultur. Den stammer fra Jamaica. 

Mange af de trin man ser i dag i poppens musikvideoer og lign, har sin inspiration fra Dancehall.
Der vil både blive undervist i "male" steps (såsom eks. Bogle, Willie Bounce, Log on) og "female" steps (såsom eks. Fabulous, Above Average, Clap yu Self)
Alle niveauer, køn og aldre er velkomne!
Trinene forklares, vises og øves. Og sættes til sidst sammen til en lille koreografi.

CUBANSK SALSA - for begyndere

Dato: 9. september kl. 13:45

Sted: Den Rytmiske, niveau 7, lokale 7

Cubansk salsa stammer som det indikerer fra Cuba. Undervisning med Søren har fokus på det tekniske i dansen og indføring i Salsaens magiske univers. Der trænes grundtrin, rytme, musikalitet og mange lækre figurer du kan bruge til social dance. Cubansk Salsa er en sjov dans og med meget energi og danseglæde du virkelig skal overveje at lære.

Ved denne intro workshop er der fokus på basis i den Cubanske Salsa. Medbring din ven, en partner eller kom alene.

VORES SIDSTE TANGO

Dato: 9. september kl. 15:30

Sted: Biffen Nordkraft

Filmen introduceres af Trygve Engen fra Tango Aalborg.

Oplev historien om kærlighed og hengivenhed mellem to af de største navne i tangoens historie. De mødte hinanden da de var blot 14 og 17 år gamle og dansede sammen i næsten 50 år. En gruppe unge tangodanere fra Buenos Aires tager de største øjeblikke fra Juan og Marias karriere og sammenfatter dem i de mest utroligt smukke koreografier: En dans ind i selve tangoens hjerte.

Foto: Bo Kornum

Foto: Bo Kornum

BALLROOM - PARDANS PÅ DEN FEDE MÅDE

Dato: 9. september kl. 15:30

Sted: Den Rytmiske, niveau 7, lokale 7

Lær de klassiske pardanse på en ny og underholdende måde, hvor vi sætter fokus på at kunne danse tingene sammen, og ikke bare lære det udenad!

Vi danser bl.a. engelsk vals, cha-cha-cha og jive. I en humoristisk og afslappet atmosfære, bliver du guidet gennem dét at kunne danse med en partner - at føre og blive ført. Du får styr på alt det grundtekniske - og lærer, hvordan du bruger det praktisk - på den fede måde!

Søren er uddannet og eksamineret dommer og instruktør, og har adskillige års undervisningserfaring - han er også kendt fra diverse danse-uger på højskoler landet over, hvor han har begejstret kursister med passion, glæde, humor og høj faglighed.

TANGOENS ÆSTETIK

Dato: 9. september kl. 17:30-18:30

Sted: Kunsthal Nord (Fri entré, kræver IKKE tilmelding)

Prof. Falk Heinrich (Forskningslab for  Kunst og Teknologi, Aalborg Universitet) fortæller om den argentinske tango og sine egne  æstetiske erfaringer med at danse. Hvad er og hvorfra kommer den fascination, der både tryllebinder og sætter ham fri til at danse? Han fortæller om sin forskning i æstetik i et ikke-akademisk sprog. Præsentationen kombinerer talk, videosekvenser og live-demonstration af udvalgte tango elementer med en dansepartner.

BALLROOM DANCE EVENING: KONCERT MED EMIL OTTO OG SWINGTIME BIG BAND

Dato: 9. september, kl. 19:30

Sted: Skråen

Kom til en forrygende, swingende og svedig koncert med det altid veloplagte og velspillende Swing Time Big Band og Danmarks nye crooner Emil Otto. Den unge fremadstormende sanger, pianist, sangskriver, komponist og ikke mindst entertainer har alle intentioner om at tage Dansekraft med storm, ligesom han gjorde i september '22, da hans debutudgivelse “Ainʼt Love a Beautiful Thing” ramte gaden. 

Faktisk vil Emil Otto og Swing Time Big Band gøre alt for at lokke dig på gulvet og swinge med. Derfor har de igen i år allieret sig med danser Kenneth Lisbjerg, der vil vise nogle af de dansetrin, som de bruger i Vild med Dans, så du selv kan komme på dansegulvet.

Foto: Bo Kornum

Foto: Bo Kornum

MILONGA - INTRO TIL ARGENTINSK TANGO

Dato: 9. september 

Intro ved Runa Hellwig og Trygve Engen kl. 19:30-20:15

Fri dans med TangoDJ: Ole Michael Sørensen kl. 20:15-23:00

Sted: Kedelhallen - fri entré.

Tango Aalborg byder op til den forførende argentinske tango i Kedelhallens rå kulisser. Først med intro-undervisning og derefter fri dans med ​​TangoDJ: Ole Michael Sørensen.

Den argentinske tango har gået sin sejrsgang i hele verden, siden den opstod i fattigkvartererne i Buenos Aires omkring 1900-tallet. I 2009 blev tango sågar optaget på UNESCO's kulturarvsliste. Det er en blanding af europæiske, latinamerikanske og afrikanske dansestilarter, der smelter sammen i en passioneret og intim dans, hvor kvinden ikke på forhånd ved, hvilke variationer manden vil føre hende i. 

Aftenen er ganske gratis og kræver ingen tilmelding. Dog må vi advare om, at man efterfølgende kan blive hårdt ramt af tangomani.

FLASHDANCE

Dato: 9. september, kl. 20:40

Sted: Biffen Nordkraft

Det musikalske filmhit 'Flashdance', fortæller historien om Alex Owens. Om dagens arbejder Alex som svejser, om aftenen er hun eksotisk danser på en halvskummel bar. Hvordan skal hun få tid til at træne til den audition, som kan være billetten til hendes store drøm om en balletkarriere?