LØRDAG

K-POP WORKSHOP

Dato: 7. september kl. 10:00-11:30

Sted: Den Rytmiske i Nordkraft niv. 7 lokale 4 (Fri entré, kræver tilmelding)

Kom og lær K-pop koreografier!
K-pop er betegnelsen for koreansk popmusik, en helt særlig genre med sin egen unikke stil og æstetik, fyldt med farverige melodier og imponerende dansetrin. Dansetrin som du nu kan komme og prøve af på egen krop.

Der er ingen forudsætninger for at være med. Mød blot op i noget tøj du kan bevæge dig i, og så sørger vores dygtige underviser for resten.

Tilmelding starter 1. juni kl. 8

 

WORKSHOP MED UPPERCUT DANSETEATER

Dato: 7. september kl. 10:00-12:30

Sted: Turbinesalen, niv. 3
Aldersgruppe: 10-23 år
Performance i Kedelhallen kl. 12:30-13:00

En workshop med Uppercut Danseteater udtrykker kompagniets unikke DNA, som er unikt formet af de enkelte danseres stil. Her vil man opleve en fusion af dansernes forskellige tilgange til metode og bevægelse, der trækker på inspiration fra capoeira, break, contemporary dance, hiphop og acro-dance.

Selvom de behersker det samme bevægelsessprog, repræsenterer danserne hver deres unikke ophav og historie, og bringer dem i sampil gennem det dynamiske og jordbundne i floorwork og det flydende og relationelle i contemporary dance.

Uppercut Danseteaters forestilling Benched kan opleves på Teater Nordkraft i forbindelse med Dansekraft 2024

Tilmeldingslink følger

GIRLY HEELS

Dato: 7. september kl. 13:00-14:15

Sted: Den Rytmiske i Nordkraft niv. 7 lokale 4

Girly Heels er en meget feminin og sensuel dans, som danses i højhælede sko. (Det er dog ikke et krav at danse i højhælede sko.) Det er ikke nødvendigt at have danseerfaring, det vigtigste er du har lyst til at lære noget nyt. Niveauet vil blive tilpasset efter holdet.
Vi vil fokusere på basale trin, rytmik, og intention. Derudover vil du lære koreografier til både nyt og gammel musik. Vi har et meget afslappet miljø, hvor der er plads til alle. Selvom det er en individuel dans, vægter instruktøren Anne fællesskabet højt. Så har du lyst til at give din feminine side et boost, så er Girly Heels lige noget for dig. 

Instruktør: Anne Hebsgaard Pedersen

Pris: 70,- ved tilmelding over nettet 80,- ved betaling i døren

 

BENCHED - UPPERCUT DANSETEATER

Dato: 7. september kl. 16:00

Sted: Teater Nordkraft i salen WATT

Tag plads! Sæt dig ned! Du er bænket! Sat Af! Sat sammen! Sidder du det rigtige sted?
En hudløs ærlig fortælling om livets store og helt små spørgsmål. Om at sætte sig til rette. Om at turde at sætte sig skævt, om at sidde på tværs, om at blive sat, sat af eller bænket. Om at tage, skabe, og give plads, og helst at huske at gøre det, inden du falder på røven, der hvor bænken ender.

”At blive bænket” er et udtryk, vi kender fra sportsverdenen, når en spiller tages af banen. Sat ud af spillet. Udskiftet og sat på plads. Og selvom Uppercuts sublime danseteater deler navn med udtrykket fra sportens verden, så er solisterne i Benched alt andet end bænkede. Det er danseteater, når det er bedst, og med Stephanie Thomasens stilfulde og forførende koreografi lader forestillingen til at stille spørgsmålet: Kan man fange hele livet på en bænk?

 

DANCE TRACES - RITUALISTIC DIGITAL ACTION PAINTINGS #2

Dato: 7. september kl. 16:00

Sted: Kunsthal Nord (Fri entré, kræver IKKE tilmelding)

DANCE TRACES - Ritualistic Digital Action Paintings #2 er en videreudvikling af Sandro Masais forestilling ved sidste Dansekraft Festival i 2023 i Kunsthal NORD. Det er en danseforestilling kombineret med et interaktivt audiovisuelt system. Forestillingen er inspireret af den afro-brasilianske kultur, som har dybe rødder i den yorubanske mytologi, og dansen er dedikeret til orishaerne, afrikanske guder. Dramaturgien er baseret på en yorubansk skabelsesmyte om orishaerne. Den fortæller om verdens skabelse og forbud mod Oshun - gudinden for vand, kærlighed, frugtbarhed og skønhed, og magtovertagelsen af krigeren Ogun - guden for metal og teknologi. I mangel af kærlighed og vand kan intet vokse på Jorden, og skabelsen er umulig. Der skal findes en syntese og harmoni, hvor menneske/kærlighed og maskine/teknologi kan gå sammen og arbejde sammen. Konceptuelt kombinerer denne forestilling dekolonial kunstpraksis og afrofuturisme ved at bygge bro mellem forfædres afrikanske viden og højteknologi.

Det interaktive audiovisuelle system analyserer udøverens bevægelser og påvirker musikken og visuelle projektioner i rummet.

Varighed: 30 minutter + 20 minutter artist talk (på engelsk).

NORDJYLLANDS STØRSTE KARMAFEST

Dato: 7. september kl. 20:00

Sted: Skråen

Dansekraft, Skråen og Karmaklubben slår dørene op for den hidtil største Karmafest i Nordjylland. Du kan se frem til, at Soulkompagniet får dansegulvet til at syde, når de leverer en gennemført soul-oplevelse og krydrer deres performance med autentiske dansetrin, der er enhver dansefestival værdig. DJ Fletch står klar til at holde dansegulvet varmt før, under og efter. Glæd dig også til små danse-surprises i løbet af aftenen.

Skulle du have lyst til at spise, inden Karmafesten har Rustik og Azzurra Nordkraft lavet en særlig menu.

Rustik: Rejecocktail, Helstegt Oksemørbrad, Pandekager med is
Azzurra: Pizza/pasta/salatbuffet med friskbagt brød - all you can eat.  

Bemærk: stærkt begrænset antal spisebilletter.

Pris
Karmafest: 215 kr.
Karmafest inkl. spisning: 405 kr.