DANSEKRAFT 2024

Nordjyllands dansefestival, 6. - 8. september

Glæd dig til hele Nordjyllands dansefestival med mulighed for både at opleve dans som publikum og også selv få gang i fødderne. Det uanset om man er ung, ældre, erfaren eller nybegynder. 

Dansekraft byder på alt fra danseshows af internationalt niveau til lokale danseevents. I år gæster Uppercut Danseteater dansefestivalen. Uppercut er kendt for at blande moderne dans med breakdance og teater og er ofte på turne i både ind- og udland. Der er også mulighed for selv at fyre den af på dansegulvet sammen med Karmaklubben og Soulkompagniet. Fod På Gulv inviterer op til Nordisk Dans både i Kedelhallen og på Nytorv, så pokal- og folkedanse-genet kan luftes. Igen i år er der masser af workshops hvor der er mulighed for selv at få lært diverse trin indenfor Zouk, Salsa, Bachata, Girly Heels, Standard/latin, Zumba og sågar K-pop. Endelig vil Kedelhallen emme af både kendte og eksotiske trin og takter lørdag under “Rå Dans i Kedelhallen”.

Det er kulturinstitutionerne i Nordkraft, der står bag Nordjyllands første dansefestival, og scenerne ligger primært i og omkring Nordkraft, men dansen vil også dukke op forskellige steder i bybilledet i løbet af festivalen.