WORKSHOPS

DANSEWORKSHOP MED HOLSTEBRO DANSEKOMPAGNI & RÅ DANS I KEDELHALLEN

Dato: 7. september kl. 17-20

Dato: 8. september kl. 17-20

Dato: 9. september kl. 10-13:30

Sted: Turbinesalen, niveau 3

Vi laver en forestilling til RÅ DANS I KEDELHALLEN lørdag d. 9 kl. 12:30-13:30. Du skal have deltaget i én eller begge workshops torsdag og/eller fredag.

Går du til ballet, drama eller TGK kan du være med i Holstebro Dansekompagnis workshop, der afholdes til Dansekraft 2023.

Der er udfordreringer for både skuespilleren og danseren. Udover forestillingen og nogle sjove timer sammen, er vores forhåbninger med workshoppen at det vil være med til at give et kort indblik i både dansens og skuespillets verden, som grundlæggende har mange af de samme principper. Timing, scenisk tilstedeværelse, disciplin og det allervigtigste - mødet med publikum.

Kom frisk og hav nogle sjove timer med Holstebro Dansekompagni. Kom i tøj du kan bevæge dig i.

LINH LE: PERFORMANCE & WORKSHOP

Dato: 8. september

Workshop: kl. 15:00-16:00 (Fri entré, kræver tilmelding)

Performance: kl. 17:30-18:00 (Fri entré, kræver IKKE tilmelding)

Sted: Kunsthal Nord

Performance og workshop med Linh Le. Performance finder sted på Kunsthal Nord og er åben for alle. Workshoppen er åben for 20 deltagere og eksemplificerer krydsfeltet mellem moderne dans og samtidskunst.

 

LATIN LADIES

Dato: 8. september kl. 16:00

Sted: Den Rytmiske, niveau 7, lokale 7

På det her hold danser vi udelukkende til sange lavet af store divaer. Vi danser hver for sig, så en partner er derfor ikke nødvendigt. Kom alene med din bedste veninde eller et familiemedlem. Kenneth sørger for en masse god musik, lækre trin samt alle de hofter han kan smide ind i koreografien. Det hele foregår på begynderniveau så ALLE kan deltage.

 

CONTACT IMPRO

Dato: 8. september kl. 17:00

Sted: Teater Nordkraft

Contact improvisation dance workshop is a guided movement workshop by Sandro Masai with warm-up and individual, par and group activities.

No requirement of previous dance experience. You can move, so you can dance! We roll on the floor and dance around with others.

Come in comfortable clothes to move in, bring a bottle of water and a little towel for your sweat.

 

BACHATA WORKSHOP

Dato: 8. september kl. 18:00

Sted: Den Rytmiske, niveau 7, lokale 7

Bachata er oprindeligt fra Den Dominikanske Republik. Bachata Sensuel blev udviklet i Spanien og består af mange bløde bevægelser, body rolls og hoftebevægelser fra den Dominikanske Bachata. Ved undervisning med Pavel og Giedre er det Bachata Sensuel der er fokus på med fører/følgeteknik og dejlig energi i den smukke dans. Der startes langsomt ud med basic trin og der vil blive undervist i mange lækre figurer der også kan bruges til social dance.

Ved denne intro workshop er der fokus på basis ved Bachata og du kan få en fornemmelse af hvad Bachata Sensuel er og meget gerne melde dig ind på et af holdene. Medbring din ven, en partner eller kom alene.

 

HOUSE WORKSHOP

Dato: 9. september kl. 10:30 - 12:00

Sted: Den Rytmiske, niveau 7, lokale 7

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med House og Hiphop? Så kom til workshop med Lea. Vi skal prøve forskellige moves og lære sjove danse. Du behøver ingen erfaringn med dansen, du er velkommen, bare du har lyst til at høre noget god musik, danse og hygge dig sammen med os i halvanden time.

 

SON

Dato: 9. september kl. 12:00

Sted: Den Rytmiske, niveau 7, lokale 7

Son er en klassisk, rolig og lækker dans, hvor man danser "contra-tiempo" - dvs at man danser efter clave og bassen i musikken. Perfekt hvis man vil lære sam-dans, føring, tælling og ikke mindst indlevelse  -  Cubas svar på den argentinske tango!

 

MAVEDANS WORKSHOP

Dato: 9. september kl. 12:00-13:15

Sted: Den Rytmiske, niveau 7, lokale 7

Mavedans er en dans, hvor enhver kvinde kan være med! Det er en sjov og udfordrende motionsform, hvor man får rørt alle kroppens muskler. Vi danser i helt almindeligt træningstøj, og har et tørklæde eller møntbælte om hofterne, for at tydeliggøre bevægelserne i dansen. (Disse kan lånes til workshoppen).
Vi vil gå i detaljer med diverse måder at bevæge hofterne på. Vi vil også kigge på flotte bølgende arme, isolering af kroppen på forskellige måder og meget mere.
Og til sidst laver vi en kort og enkel kombination/koreografi af dagens bevægelser.

 

DANCEHALL WORKSHOP

Dato: 9. september kl. 13:30-14:45

Sted: Den Rytmiske, niveau 7, lokale 7

Dancehall er mange ting. Det er både en musikgenre, en dansestil og en kultur. Den stammer fra Jamaica. 

Mange af de trin man ser i dag i poppens musikvideoer og lign, har sin inspiration fra Dancehall.
Der vil både blive undervist i "male" steps (såsom eks. Bogle, Willie Bounce, Log on) og "female" steps (såsom eks. Fabulous, Above Average, Clap yu Self)
Alle niveauer, køn og aldre er velkomne!
Trinene forklares, vises og øves. Og sættes til sidst sammen til en lille koreografi.

 

CUBANSK SALSA - for begyndere

Dato: 9. september kl. 13:45

Sted: Den Rytmiske, niveau 7, lokale 7

Cubansk salsa stammer som det indikerer fra Cuba. Undervisning med Søren har fokus på det tekniske i dansen og indføring i Salsaens magiske univers. Der trænes grundtrin, rytme, musikalitet og mange lækre figurer du kan bruge til social dance. Cubansk Salsa er en sjov dans og med meget energi og danseglæde du virkelig skal overveje at lære. 

Ved denne intro workshop er der fokus på basis i den Cubanske Salsa. Medbring din ven, en partner eller kom alene.

 

Foto: Bo Kornum

Foto: Bo Kornum

PARDANS PÅ DEN FEDE MÅDE

Dato: 9. september kl. 15:30

Sted: Den Rytmiske, niveau 7, lokale 7

Lær de klassiske pardanse på en ny og underholdende måde, hvor vi sætter fokus på at kunne danse tingene sammen, og ikke bare lære det udenad!

Vi danser bl.a. engelsk vals, cha-cha-cha og jive. I en humoristisk og afslappet atmosfære, bliver du guidet gennem dét at kunne danse med en partner - at føre og blive ført. Du får styr på alt det grundtekniske - og lærer, hvordan du bruger det praktisk - på den fede måde!

Søren er uddannet og eksamineret dommer og instruktør, og har adskillige års undervisningserfaring - han er også kendt fra diverse danse-uger på højskoler landet over, hvor han har begejstret kursister med passion, glæde, humor og høj faglighed.