RÅ DANS I KEDELHALLEN

Under dette års Dansekraft kommer Kedelhallen til at være dansefestivalens epicenter. Her har vi etableret vores åbne scene “Rå Dans i Kedelhallen”, hvor du kan opleve alle former for dans. Dansekompagnier, der i forvejen skal optræde under Dansekraft, kommer forbi og laver en workshop eller kort performance, og de lokale, nationale og internationale dansere og dansetrupper lader sig inspirere af Kedelhalens rå mure.

Alt sammen ganske gratis, så du kan høre, se og mærke dansen på egen krop.

TORSDAG

FREDAG

LØRDAG

SENIOR SALSA

Dato: 7. september kl. 13:00 - 14:00

Har du lyst til at lære den charmerende cubanske dans, men i et tempo hvor alle kan være med, så kom ind og prøv Senior Salsa. Vi garanterer gang i både hofter og smilebånd.

 

 

GOD KARMA I KROPPEN: FÅ DIN R*V UD PÅ DANSEGULVET

Dato: 7. september kl. 19:00 - 19:45

Vi indleder Dansekrafts første aften med en talk af Karmaklubbens stifter Lone Rasmussen.
Tilbage i 2008 i mørket midt om natten på et københavnsk diskotek blev Lone virkelig sur på en dj, hvilket blev starten på det, der har udviklet sig til det nu landsdækkende dansefestkoncept 'Karmaklubben'. Lone fortæller, hvordan principperne bag en fed aften på dansegulvet kan bruges som afsæt for en livsfilosofi med mindre selvoptagethed og angst og mere glæde, mod og livssaft. Ideerne har hun beskrevet i bogen 'Fra pæn pige til PowerPrinsesse', som vil kunne købes i signeret udgave ved arrangementet.

 

 

MINI-KARMAFEST

Dato: 7. september kl. 20:00 - 22:00

Tag din mand, kone, kæreste, kollega, nabo, ven eller veninde under armen og kom afsted til en skøn aften i Kedelhallen, hvor vi fejrer danseglæde, dejlige mennesker og god karma. Danseglæde giver energi til hverdagen, så vores DJ åbner dansegulvet allerede kl. 20.00 med glad musik fra de seneste fire årtier - og de største hits lige nu.

Vores fester i Aalborg er meget populære, og der er udsolgt på kort tid, men til Dansekraft får alle mulighed for at komme og opleve danseglæden og den gode karma i lange baner ganske gratis.

HIPS IN SHAPE

Dato: 8. september kl. 17:45 - 18:10

Oplev uimodståelig orientalsk dans, når Hips in Shape indtager Kedelhallen med farverige kostumer og energisk koreografi.

 

 

TANGO AALBORG

Dato: 8. september kl. 18:10 - 18:30

Som optakt til den officielle åbning af Dansekraft drysser vi tangopar  fra Tango Aalborg ud over hele Nordkraft som dansende skulpturer.

 

 

ÅBNINGSEVENT

Dato: 8. september kl. 18:30 - 19:15

Kom med til den officielle åbning af Dansekraft 2023. Vi byder på bobler og flamenco i den absolutte verdensklasse.

 

 

SALSATEK + INTRO V/ SØREN FRØLUND

Dato: 8. september

Intro: kl. 19:30 - 20:00

Salsatek: kl. 20:00 - 23:00

Endnu engang byder Søren Frølund op til den charmerende cubanske salsa. Med vanlig glimt i øjet vil han hurtigt få dig til at føle som en kompetent latino-danser. Så der er ingen undskyldning for ikke at kaste dig ud i de caribiske trin, når der efterfølgende bliver fyret op for salsa-musikken og hele Kedelhallen kommer til at emme af ægte cubansk stemning. 

P.S. Azzurra byder på ægte cubansk rom til gode priser.

ENCOUNTER

Dato: 9. september kl. 10:30 - 11:00

En afro-brasiliansk butoh-danser og en dansk sportsdanser mødes på scenen for første gang og starter en samtale gennem deres egne danseudtryk. Vil de finde et fælles sprog og etablere en harmonisk samtale?

Danseforestilling af Kenneth Lisbjerg Jensen og Sandro Masai.

 

 

HIPS IN SHAPE

Dato: 9. september kl. 11:00 - 11:25

Oplev uimodståelig orientalsk dans, når Hips in Shape indtager Kedelhallen med farverige kostumer og energisk koreografi.

 

 

AUDITIONVINDER: CASPER ALBREKTSEN

Dato: 9. september kl. 11:25 - 11:40

Dommerpanelet var ikke i tvivl, da vinderen af dette års audition skulle findes. Casper Albrektsens nærvær og kreative tilgang til dansen gjorde udslaget. Vi glæder os derfor til at se, hvordan Casper vil bruge Kedelhallen i hvad der helt sikkert bliver en fysisk, nærværende og kreativ danseperformance

 

 

AKRO DANSELØFT - WORKSHOP

Dato: 9. september kl. 11:40 - 12:25

Gør din pardans mere attraktiv ved at inkludere løft og andre akrobatiske elementer. Annika og Jiri fra Aalborg Cirkusklub viser først, hvordan man kan kombinere argentinsk tango og akrobatik. Bagefter underviser de i grundlæggende akrobatiske overgange og løft. Alt fra helt enkle til mere avancerede løft, såsom høj fly, som mange kender fra Dirty Dancing.

Så kig forbi med din dansepartner eller kom alene. Vi sørger for, at alle får noget ud af denne workshop. 

 

 

HOLSTEBRO DANSEKOMPAGNI

Dato: 9. september kl. 12:30 - 12:50

Holstebro Dansekompagni er kendt for danseforestillinger og danseoplevelser i alle mulige formater,  som kan opleves på store og små scener, på gader og stræder, i skoler, i kantinen på din arbejdsplads og meget mere.

Til Dansekraft vil du kunne opleve Holstebro Dansekompagni til Rå Dans i Kedelhallen og i Aalborg centrum. Som noget helt exceptionelt har Holsterbro Dansekompagni indgået et samarbejde med  Aalborg Universitet og Aalborg Universitetshospital, så dansen også kommer ud i  sundheds- og ældreplejen.

 

 

LEA EMILIA CHRISTENSEN

Dato: 9. september kl. 13:00 - 13:10

Der er fuld energi og intensitet, når Lea Emilia Christensen indtager scenen til Dansekraft. Hendes dansestil og udtryk passer perfekt til Kedelhallens rå vægge. Så vær forberedt på en danseperformance, hvor forskellige stilarter som contemporary, floorwork, breakdance og popping når langt ud over scenekanten.

 

 

NORDISK UNDERSTRØM

Dato: 9. september kl. 13:10 - 13:30

- Begyndelse, Dannelse, Undergang

I denne performance bytter danser og musiker roller. Med dans og bevægelse i centrum dirigeres musikken og dermed brydes det traditionelle mønster, hvor danseren ellers typisk er begrænset af musikkens struktur. Musikken fortolkes med en intuitiv og improviserende tilgang, men dikteres af danserens bevægelser.

Vi sætter dansen fri !

Danser: Kenneth Lisbjerg

Musikere: Mads Kirkegaard og Malthe Volfing Højager

 

 

LILLI O'REILLY

Dato: 9. september kl. 13:30 - 13:45

At se Lilli O'Reilly danse er billedet på perfektion. Og lige netop det er temaet for Lillis danseperformance - perfektion og opgøret med det.

 

 

DESCENDING SEEDS

Dato: 9. september kl. 15:00 - 16:00

To kroppe, to mennesker og en bunke korn er omdrejningspunktet i denne danseperformance. I det fremadskridende forløb etableres en interaktion af disse tre elementer. Lydsiden opererer med et særligt sensorisk og associerende lydunivers, der bliver til i øjeblikkets nærvær.

Koreografi: Rikke Steen Mapstone

Performere: Olivia Kamradt og Rikke Steen Mapstone

Musikere: Marius Ungureanu og Elliot Mapstone

 

 

VIMOROZ

Dato: 9. september kl. 16:00 - 17:00

Kom til workshop i vestafrikansk dans med Vimoroz. Vi lover store smil og høj puls, når de afrikanske rytmer tager over. Ingen forkundskab nødvendig.

 

 

MILONGA

Dato: 9. september

Intro ved Runa Hellwig og Trygve Engen kl. 19:30-20:15

Fri dans med TangoDJ: Ole Michael Sørensen kl. 20:15-23:00

Tango Aalborg byder op til den forførende argentinske tango i Kedelhallens rå kulisser. Først med intro-undervisning og derefter fri dans med ​​TangoDJ: Ole Michael Sørensen.

Den argentinske tango har gået sin sejrsgang i hele verden, siden den opstod i fattigkvartererne i Buenos Aires omkring 1900-tallet. I 2009 blev tango sågar optaget på UNESCO's kulturarvsliste. Det er en blanding af europæiske, latinamerikanske og afrikanske dansestilarter, der smelter sammen i en passioneret og intim dans, hvor kvinden ikke på forhånd ved, hvilke variationer manden vil føre hende i. 

Aftenen er ganske gratis og kræver ingen tilmelding. Dog må vi advare om, at man efterfølgende kan blive hårdt ramt af tangomani.